Prijavljen uporabnik: Gost
 

CONRAD Seznam forumov


Pravila uporabe foruma

 
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    CONRAD Seznam forumov -> 1.1 Obvestila, pohvale, pripombe, mnenja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
admin
Site Admin


Pridružen/-a: Tor Apr 2006 11:00
Prispevkov: 295

PrispevekObjavljeno: 05 Maj 2006 ob 09:19    Naslov sporočila: Pravila uporabe foruma Odgovori s citatom

1. Splošno o obnašanju in pisanju na forumu
1.1 Obnašanje in način izražanja
Potrudite se, da bodo vaši prispevki na zastavljeno vprašanje koristni in povezani s samo temo. Odgovarjanje samo z ikoncami za čustva ni zaželjeno.

Ko odgovarjate v določeni temi, bodite vljudni in prijazno odgovorite na zastavljeno temo. Svoj odgovor napišite v dobronamernem tonu.

Žaljivo obnašanje, provociranje in primitivnostni izpadi bodo kaznovani najprej z opozorilom, v primeru ponavljanja ali resnejših kršitev pa z odstranitvijo uporabnika s foruma. Uporabnik bo ob resnejši kršitvi vedno obveščen po privat sporočilu in opozorjen. Nadaljne kršitve se bodo obravnavale posamično in kaznovale z začasno ali permanentno prepovedjo dostopa do foruma.

1.2 Odpiranje novih tem
Preden odprete novo temo, se vprašajte ali je za vaš prispevek res potrebno odpreti novo temo. Uporabite iskanje, da ugotovite, če je kdo že načel podobno temo in lahko svoje sporočilo navežete na že odprto debato.

1.3 Uvrščanje teme v pravilen podforum
Prosimo, da svoje sporočilo ali temo uvrstite v pravilen podforum ter da v naslov teme vpišete vsebino teme. Naslovi tem kot so “Poglejte si to”, “Kaj je to?”, “Ali je to možno?”, “Pomoč!” in podobno niso zaželjeni, saj ne povedo nič o sami vsebini teme. Prav tako niso zaželjene VELIKE črke v naslovih tem. V kolikor bo kdo pisal z velikimi črkami, bo dodatno otežil delo moderatorski ekipi.

1.4 Odzivanje na neprimerno obnašanje
V kolikor naletite na provokacijo, nanjo ne reagirajte, temveč o tem obvestite enega od moderatorjev, ki bo poskrbel za ustrezno sankcijo. V nasprotnem primeru bosta kaznovana tako provokator, kot izzvani, ki se je odzval na enako neprimeren način.

1.5 Oblika pisanja
Svoja sporočila pišite v čim bolj pravilni slovenščini, po možnosti brez uporabljanja slengizmov ali izrazito narečnih izrazov. Potrudite se uporabljati ločila (predvsem pike in vejice) ter velike začetnice. Za ločili je vsled preglednosti dobro napraviti presledek. Prispevki na forumu so na nek način odraz vaše osebnosti, zato se potrudite, da boste dajali čim boljši vtis. Vaše objave naj bodo razumljive in smiselne. Pisanje z VELIKIMI ČRKAMI ni zaželjeno, saj se načeloma smatra za kričanje.

1.6 Reklamiranje
Reklamiranje, promocije ali linkanje na izdelke, ki niso v direktni povezavi z izdelki firme CONRAD ELECTRONIC ni dovoljeno. V takšnih primerih bodo reklamna sporočila brisana brez opozorila, avtorju oziroma uporabniku pa bo poslano opozorilo ali permanentno preprečen nadaljnji dostopa do foruma.

1.7 Odgovornost glede na vsebino sporočil
Za vsebino sporočil, ki jih uporabniki pišejo na forumu ne prevzemamo nobene odgovornosti. Vsak uporabnik je sam odgovoren za resničnost in verodostojnost podatkov, ki jih navaja.
Vodstvo foruma bo v spornih primerih takšna sporočila brisalo ali popravila le na željo dotičnih uporabnikov, če bo zahteva utemeljena.
V najhujših primerih bodo neprimerna sporočila brisana brez opozorila, avtorju oziroma uporabniku pa bo permanentno preprečen nadaljnji dostopa do foruma.

2. Avatarji, uporabniška imena, podpisi...
2.1. Avatarji
Dovoljene mere avatarjev so max. 160 px širine in 140 px višine ter velikost do 50 KB.

2.2 Uporabniška imena
Prepovedana so uporabniška imena, ki vsebujejo kletvice, so žaljiva ali nenormalno dolga.

2.3. Podpisi
Podpisi ne smejo vsebovati žaljivih besed ali kletvic. Največja dovoljena širina slike v podpisu je 600 px, največja dovoljena višina pa 150 px. Skupna dovoljena velikost slik v podpisu je 200 KB.

V kolikor gre za tekstovni podpis, je le-ta omejen na 5 vrstic.

3. Kontaktne informacije in pritožbe
3.1 Komu se prijavi uporabnika, ki se neprimerno obnaša?
Napišite privatno sporočilo administratorju skupaj z URL-jem spornega sporočila. Za nadaljne ukrepe bodo poskrbeli oni.

3.2 Obveščanje ob izbrisu sporočila
Moderator je dolžan avtorja sporočila, katerega je izbrisal zaradi kršenja pravil, obvestiti o vzroku izbrisa. Izjema tu je brisanje offtopic sporočil, za katere obveščanje ni obvezno. Če je nekdo izbrisal vaše sporočilo pa niste dobili privatnega sporočila moderatorja, se razume, da je bil vzrok izbrisa offtopic pisanje.

3.3 Ne strinjam se z ukrepom
V kolikor se ne strinjate s kakšnim ukrepom moderatorja, mu to lahko osebno sporočite preko privatnega sporočila.

Za razloge sprašujte prek privatnih sporočil, ne na forumu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    CONRAD Seznam forumov -> 1.1 Obvestila, pohvale, pripombe, mnenja Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu